inşaat Firmaları kocaeli, Topraktan, çatıya kadar gerekli olan tüm kademelerin yapıldığı, bir nakış gibi işlenen mimari yapılara ”İnşaat” denir. Sanayi yapıları gelişmiş şehirlerde, artan nüfus ile birlikte inşaat sektöründe de talebin artmasına neden olmuştur.

Deprem, sel, yangın gibi doğal afet getiren durumlar da inşaat sektörünün yönünü belirleyen en önemli unsurlar olmuştur. Yapımı aylarca süren bu temel yapıların, her bir metrekaresinde onlarca çalışan işçinin emeği nakış gibi işlenir.

Tasarım ve proje mimarlığı ile başlayan inşaat, anahtar teslimi yapılana kadar devam eder. İnşaatın ilk aşaması proje aşamasıdır.

Kat karşılığı, kentsel dönüşüm veya yeni yeniden yapım şekline göre değişen inşaatın, ilk aşamada belirli bir mimari aşamadan geçmesi gerekir.

 

 Proje Aşaması

İnşaat yapım ruhsatı alındıktan sonra, bir mimar veya inşaat mühendisi tarafından, proje ele alınarak finansman değerlendirmeler yapılarak işe başlanır.

Fizibilite çalışmaları yapılıp, gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra, belediyeden hazırlanan mimari proje üzerinden yürütme işlemi yapılır.

Söz konusu hazırlanan bu projede, binanın kaç metrekare üzerine oturtulacağı, kullanım alanlarının şekli, asansör tesisatı, elektrik, doğalgaz, su tesisatlarına kadar A-Z’ye her şey açık bir şekilde belirtilmektedir.

Her alanda çalışacak ustanın projeyi doğru okuması, anlaması gerekmektedir.

Projede gerekli hesaplamalar ve planlamanın dışına çıkılıp, çıkılmadığını Yapı denetim firmaları tarafından denetlenir. Yapı denetim tarafından gerek görüldüğünde, proje dışına çıkıldığı tespit edilen yerler, yıkılması istenebilir.

 

 Temel Atma İşlemi

İnşaat aşamasında proje işlemleri tamamlandıktan sonra, inşaat alanındaki hafriyat alınarak inşaata hazır duruma getirilir. Bu aşamada, inşaat mühendisi tarafından bir şantiye şefi görevlendirilir.

Şantiye şefinin görevi, inşaatı yönetmek, projenin doğru uygulanmasını kontrol ederek, çalışan ve işveren arasında bir köprü görevi yapan kişidir.

Hafriyat işlemi tamamlandıktan sonra, şantiye binası yapılarak, işçilerin, malzemelerin korunması gibi takipler buradan yapılır. İş güvenliği alınarak temel atma işlemine başlanır.

 

Kalıpçılar tarafından kalıplar yerleştirilir, ilk beton dökme işlemi yapılır. Bir inşaatın sağlam olmasındaki en önemli faktör, kullanılan malzemedir. Demir kalınlığı kalın ve sık döşenmelidir.

inşaat firmaları Kocaeli inşaat yapımında en uygun kalınlıktaki nervürlü inşaat demiri kullanılır. Demir ustaları tarafından belirli sıklıkta örülür.

Betonarme kalıp işleri tamamlandıktan sonra, inşaatın iskelet hali ortaya çıkar. Temel atma sırasında, bütün doğalgaz, su, elektrik ve telefon tesisatları alt yapıları yapılır, gerekli borular döşenir.

Asansör, havalandırma ve merdiven boşluları proje detaylarına uygun olarak hesaplanır. Betonarme kalıp işlemleri sırasında, hem iç hem dış mantolama işlemleri yapılır.

 

 Çatı Ve İzolasyon

Bir inşaatın temelinin önemli olduğu kadar, çatı izolasyonu da çok önemlidir. Kullanılan çatı malzemesinin kalitesi ne kadar iyi ise o kadar memnuniyet yaratır.

Kullanılan kiremit kalınlığı, şıngıl çivisi, kumlu yada kumsuz mebran özelliği mutlaka iyi hesaplanmalıdır. Kaba inşaat tamamlanırken,

çatı izolasyonu içinde gerekli yapım aşamaları bir bir yapılır.

Su, ısı ve ses geçirmez özellikler kullanılan izolasyon( strafor, taş yünü, cam yünü, köpük) malzemeleri kullanılarak çatı örüntüsü tamamlanır.

Bu şekilde herhangi yağmur, soğuk, kar, fırtına, sel gibi durumlarda sızdırmaz özelliğini koruyarak, hem binaya hem de çatı katlarında yaşayan insanlara zarar gelmemektedir.

İnce İşçilik ve Dekorasyon

Betonarme kalıp işleri tamamlandıktan sonra, sıra ince işçilik yani mimari işçiliğe gelir. Her daire içerine belirlenen standartlara uygun kalite ve malzemede gerekli, fayans, yer döşemeleri, balkon yer döşemeleri yapılır.

Pencere pvc, oda kapıları, balkon küpeşteleri takılır. Daire içi tesisatlar ve bağlantılar yapılır. Mutfak ve banyo dolapları, doğalgaz petekleri takılır. İç sıva, astar ve duvar boyama işlemleri tamamlanır.

Bina içi merdiven küpeşteleri, asansör tesisatı, havalandırma tesisatları tamamlanır. Yapılan bütün ince işçilik ve dekorasyonlarda inşaat firmaları Kocaeli Uzuner inşaat olarak, yapmış olduğumuz her alanda birinci sınıf kalite malzeme kullanırız.

 

 Çevre Düzenlemesi, Otopark ve Peyzaj işleri

Bina inşaatı tamamlandıktan ve ince mimari işçilik bittikten sonra sıra, çevre düzenlemesine gelir. Çevre düzenlemesi de projenin önemli bir parçasını oluşturur.

Bina giriş çıkışları, otopark kullanımı varsa bahçe gibi ortak alanlar bina yapımında eksiksiz olarak yapılması gereken unsurlardır. Ortak kullanım alanları varsa, ağaçlandırma gibi peyzaj uygulaması yapılabilir.

Tüm işlemler, aşamalar yapı denetim firmalarınca sık sık denetlenmektedir.

 Anahtar Teslim Daireler

Uzuner inşaat olarak, uzun yıllara dayalı bilgi ve tecrübelerle birçok insanı ev sahibi yapmaktayız. müşterilerimizin memnuniyeti ve mutluluğu bizim vizyonumuzdur.

Yapmış olduğumuz inşaatlar uzun yıllar güvenle kullanılmakta, bununla ilgili olumlu dönüşümler almaktayız. Yapmış olduğumuz inşaat işleri yanı sıra, proje ve danışmanlık hizmeti ile tadilat işlerini de profesyonelce yapmaktayız.

karşılaştığınız her problemde, bizi çekinmeden arayabilir, bilgi, birikim ve tecrübelerimizle sunduğumuz hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

 

 Kentsel Dönüşüm ve Kat karşılığı Daireler

Yaşadığımız ülkede deprem, sel gibi doğal afetlerle her zaman karşı karşıyayız. Özellikle büyük yıkımların yaşandığı deprem, birçok insanın ölümüne sebep olan felaketlerdendir.

Depreme dayanıklı olmayan eski yapılar bir çok insanın ölümüne neden olmuştur. Ülkemizde 1999 Gölcük, Düzce depreminden sonra 2012 yılında deprem yönetmeliği oluşturulmuş, ve belli kanunlar çerçevesinde standartlar getirilmiştir.

Buna göre; hasarlı ve çürük binalar, kentsel dönüşüm projesine tabi olarak yıkılıp yeniden yapılacaktır. Kocaeli de bir deprem bölgesi olduğu için bir çok eski yapı kentsel dönüşüm projesi ile yeniden yapılmaktadır.

Kentsel dönüşüm, devletin teşvikiyle riskli görülen binalarda oturan daire sahiplerine gerekli kira yardımı yapılarak, binalarının yeniden yapılması sağlanan bir sistemdir.

 

 Kentsel dönüşüm şartları gerektiren durumlar şöyledir:

  •  Binanın kentsel dönüşüme uygun olup olamadığı, risk analizi,
  • Bina sahiplerinin aldığı ortak karar ile yapılan karot raporu,
  • Çeşitli nedenlerden dolayı, bakanlık, belediyeler veya resmi kurumlarca verilmiş risk raporları

gibi alınan kararlar kentsel dönüşüm şartlarını meydana getirmektedir. Kentsel dönüşüm şartları yerine getirildikten sonra, devlet kentsel dönüşüm yardımı yapmaktadır. Bu yardımlardan da kısaca bahsedecek olursak:

 

  •  Kentsel dönüşüm kira ve taşınma yardımı
  • Ruhsat ve Harçlardan muhafiyet
  • Tapu, harç ve noter ücretlerinden muhafiyet
  • Kat Karşılığı İnşaat

 

Birçok nedenlerle eskiyen binalarını yenilemek isteyen daire sahipleri, binalarının yenilenmesi karşılığında inşaat firmaları ve müteahhitlerle anlaşma yoluna giderler.

Çeşitli nedenlerden dolayı kentsel dönüşüme girmeyen riskli, hasarlı binalar kat karşılığı anlaşma yolu ile yenilenmektedir. Kat karşılığı inşaat yapımı farklı şekillerde olabilir.

Bu durumda inşaat firması maliyet araştırması yaparak, kat karşılığı daire sözleşmesi ile daire sahiplerine en az maliyetli olan yolu seçmelerini tavsiye eder.

Kat karşılığı daire sözleşmesinden kasıt, bina sahiplerinin arsa payı üzerinden inşaat firmasına belli bir pay vererek, yapılan yeni binadan bağımsız katlar karşılığı bina yenilenmesi şeklinde yapılan bir sözleşmedir.

Bu durumda, şartlara göre daire sahibinden hiç bir ücret alınmadan yada çok cüzzi bir ücret karşılığında daireler yapılarak teslim edilir.

Kocaeli’nde inşaat, tadilat ve dekorasyon alanlarında her türlü hizmeti profesyonelce yerine getiren Uzunel inşaat olarak, yapmış olduğumuz her yapıya referans vermekteyiz.

Temelden çatıya inşaat, anahtar teslim, kentsel dönüşüm, kat karşılığı daire, tadilat, dekorasyon, tesisat ve birçok merak ettiğiniz sorulara bize ulaşarak bilgi alabilirisiniz.